WIE

mr. Jan Albert Timmerman (1969)  

Sinds de start (1 januari 2004) met Timmerman Legal heeft hij verschillende bedrijven die actief zijn in de energie- en technologiesector ter zijde gestaan. Te denken valt aan Philips, DELTA, Nuon, TenneT, WarmCO2, Continuon Netbeheer en verschillende MKB-ondernemingen. Daarnaast is Jan Albert in 2005 als partner en verantwoordelijke voor finance and legal betrokken geweest bij de opstart van een breedband internet bedrijf.

Voordat hij Timmerman Legal startte, was Jan Albert 5 jaar werkzaam bij het bedrijfsjuridisch adviesbureau Legal House. Tot zijn klantenkring behoorden veel ICT- en internet bedrijven. Daarvoor was hij juridisch adviseur van de commerciële afdeling van Organon te Oss. Hij ondersteunde en adviseerde het management op die onderdelen uit het Europees- en mededingingsrecht die belangrijk zijn voor de farmacie. 

Jan Albert startte zijn loopbaan als juridisch adviseur bij het EG-adviescentrum Zuid-Nederland te 's-Hertogenbosch. Aanbestedingsrecht en Europees recht waren hier belangrijke aandachtsgebieden. In deze functie was hij commercieel verantwoordelijk voor de productgroep aanbesteden waarmee zowel overheden als (nuts)bedrijven werden bediend.

Hij studeerde Internationaal Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen (1994) met specialisatie in het Europees recht. Naast Nederlands spreekt hij Engels, Duits en Frans. 

Jan Albert is lid van de Nederlandse Vereniging van Aanbestedingsrecht, de Nederlandse Vereniging van Energierecht en de Nederlandse Vereniging van Informatietechnologie en Recht.

 

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Timmerman Legal en regelgeving met betrekking tot het juridische vak, vul dan hieronder uw emailadres in.Nederlands (NL-BE)English (United Kingdom)